Terug
Auto - Muddekok - Onderhoud - Band - 1

Volvo XC60

Aan inspiratie ontbrak het nooit bij de Volvo XC60. Met ‘grote broer’ Volvo XC90 binnen de merkenfamilie, hadden de Zweden het ideale voorbeeld voorhanden van hoe een SUV tot grote hoogte te laten stijgen. De introductie van de Volvo XC60 in 2009 betekende de eerste Compact Luxury Crossover SUV van het merk. Maar zeker niet de laatste...

Perfect in balans

Dat de Volvo XC60 een uitgebalanceerde indruk maakt, is geen toeval. Het origineel deelt namelijk veel technologieën met de Land Rover Freelander: een model dat, zeker qua terreincapaciteiten, een hoog aanzien heeft in dit segment. Het waren echter de Zweden die de techniek verder hebben bijgeschaafd en verbeterd. Dit om de Volvo XC60 ook op verharde ondergrond naar Volvo maatstaven te laten presteren. Ofwel, mét behoud van optimaal comfort.

Het design mocht uiteraard niet achterblijven. De carrosserie is één van de meest aantrekkelijke in zijn soort. Het tijdloos ontworpen koetswerk beschikt duidelijk over een sportief DNA. De vloeiende vormen en sierlijke welvingen hebben een hoog aaibaarheidsgehalte. Tegelijkertijd laat een Volvo XC60 occasion van Mudde Kok zich kenmerken door tal van stoere elementen, met name bij de krachtige R-Design uitvoering. Hierdoor is het geheel perfect in balans. Bovenal is de Volvo XC60 occasion te herkennen als een échte Volvo; met recht de kleine, trotse broer van de XC90. Inclusief een berg geavanceerde veiligheidsvoorzieningen. Bovendien profiteerde het model bij de introductie meteen van eerder gepresenteerde, super stilistische details als de welbekende ‘waterval’-middenconsole.

Tweede generatie XC60 ‘ademt’ Volvo’s designfilosofie

Het onderscheidend vermogen van de Volvo XC60 is gedurende de jaren in stijl voortgezet. Na een subtiele facelift in 2013, was het in 2017 de beurt aan de tweede generatie om het stokje over te nemen. Opnieuw gold de XC90 letterlijk én figuurlijk als grote inspiratiebron. Net als dat de XC60 in het afgelopen decennium voor inspiratie zorgt bij menig ander premium automerk. Van wie kan je beter afkijken dan van de absolute publiekslieveling onder de SUV’s?

De geheel nieuwe Compact Luxury Crossover SUV dankt een belangrijk deel van zijn ongekende populariteit aan het feit dat het een prachtige verschijning is. Dit model is de volmaakte weerspiegeling van Volvo’s huidige designfilosofie: elegant, sportief, stoer en bovenal onmiskenbaar Volvo.

Een knap staaltje ingenieurswerk

Motorisch gezien hebben de Zweden met de XC60 grote stappen voorwaarts gemaakt door qua inhoud en cilinders een stap terug te doen. Dit alles voor het brandstofverbruik en de CO2-reductie, zonder in te moeten leveren op vermogen en het soepele karakter waar Volvo doorgaans om bekendstaat. Kortom, een knap staaltje ingenieurswerk!

Mudde Kok heeft zich door de jaren heen bewezen als ware Volvo specialist. Onze Volvo XC60 occasions zijn dan ook van de hoogste kwaliteit en geleverd met de premiumservice die u van ons gewend bent. Onze occasions zijn vrijwel allemaal dealer onderhouden, voorzien van een ingevuld serviceboekje en Nationale Autopas. Heeft u persoonlijk advies nodig bij de aanschaf van een Volvo occasion of bent u geïnteresseerd in een proefrit? We nodigen u van harte uit om een proefrit te maken en helpen u graag persoonlijk verder!