Terug

Elektrische auto’s

Mudde Kok biedt u ook de mogelijkheid om elektrisch te rijden. U vindt bij ons verschillende occasions die niet op benzine of diesel rijden. Dat rijdt niet alleen een stuk goedkoper, het is ook nog eens milieuvriendelijk. Er zijn voldoende redenen om de overstap te maken naar elektrisch rijden. We denken graag met u mee.

Voordelen elektrisch rijden

Elektrisch rijden is in Nederland steeds toegankelijker. Is het tijd om een nieuwe auto te nemen? Overweeg dan eens de stap te maken naar een elektrische wagen te maken. Dat levert voordelen voor u en uw omgeving op.

Lagere maandprijs

Elektrisch rijden is goedkoper, aangezien je geen brandstof verbruikt. Met de huidige brandstofprijzen kan elektrisch rijden een stuk voordeliger uitpakken. In Nederland stijgt daarnaast het aantal oplaadpunten. Zo staat er ongetwijfeld één bij u in de buurt om gebruik van te maken. Ook het aanvragen van een persoonlijke laadpaal behoort tot de mogelijkheden. Als laatste betaalt u tot en met 2024 geen wegenbelasting voor een elektrische auto. Dat scheelt u direct maandelijkse kosten.

Beter voor het milieu

Elektrische auto’s stoten gemiddeld zo’n 60% minder CO2 uit op jaarbasis ten opzichte van auto’s op brandstof. Door elektrisch te rijden werkt u gelijk op praktische wijze mee aan een beter milieu.

Onderhoud

Elektrische auto’s zijn in het onderhoud ook goedkoper dan auto’s op brandstof. Deze wagens gebruiken namelijk geen olie of filters. Daarnaast bestaat een elektrische auto uit minder bewegende onderdelen. Daardoor is er minder kans op slijtage.

Voordelige bijtelling

De bijtelling is in het voordeel van de elektrische rijder. In 2022 is de bijtelling bij elektrische auto’s 16%, terwijl dat bij auto’s op brandstof 22% is.

 

Elektrisch rijden via Mudde Kok

Mudde Kok is uw specialist als het gaat om Volvo’s. Bij ons ligt de focus daarom voornamelijk op elektrische auto’s van Volvo en van Polestar en Lynk & Co, de zustermerken van Volvo. U vindt een ruime verscheidenheid aan elektrische auto’s bij Mudde Kok. Daarbij ervaart u hetzelfde koopgemak als bij andere auto’s, zoals u van ons gewend bent. Ook voor het onderhoud van uw elektrische auto bent u (in de toekomst) altijd welkom in onze werkplaats. Onze experts zijn bevoegd in het onderhoud en de APK van elektrische auto’s. Zo hebben onze monteurs een NEN 9140 certificaat in hun bezit. Ervaar het gemak van elektrisch rijden bij Mudde Kok.

Zakelijk elektrisch rijden

Ook zakelijk gezien biedt elektrisch rijden voordelen. Schaft u een elektrische auto aan? Dan heeft u een groter btw-bedrag. Er is namelijk geen BPM prijs inbegrepen in de aanschaf van
de auto. Daarnaast is er een speciale MIA-regeling (milieu-investeringsaftrek) voor zakelijke, elektrische rijders. Met deze regeling is het voor zakelijke rijders aantrekkelijker om de overstap te maken naar een elektrische auto. Met deze aftrekpost, kunt u de fiscale winst van uw onderneming verlagen. We leggen u hier graag meer over uit tijdens een persoonlijk gesprek.

Maak een afspraak

Begint het te kriebelen om elektrisch te rijden? Maak een afspraak met een adviseur van Mudde Kok en bekijk welke opties er voor u in het verschiet liggen. Elektrisch rijden is nog nooit zo eenvoudig en aantrekkelijk geweest.