Terug

Polestar

Tegenwoordig ziet u steeds vaker Polestars rondrijden. Het merk werd al in 1996 opgericht, maar heette toen nog niet zo. Onder de naam Flash Engineering bracht het Volvo team een nieuwe racewagen op de weg. Na een overname in 2004, veranderde de naam Flash Engineering in 2005 mee. Polestar was geboren. Dit submerk hield zich voornamelijk bezig met de autosport. Momenteel staat Polestar bekend als één van de voorlopers op elektrisch rijden. Mudde Kok beschikt, als Volvo specialist, dan ook over een ruime hoeveelheid Polestars.

De weg naar elektrisch rijden

In eerste instantie bestond Polestar uit twee aparte divisies, namelijk Polestar Performance en Polestar Racing. Bij Performance lag de focus op het ontwikkelen van nieuwe onderdelen en motoren. De Racing divisie focuste zich voornamelijk op het creëren van raceauto’s. In 2015 nam Volvo het merk Polestar bijna volledig over, behalve de racedivisie. Die bleef in handen van eigenaar Christian Dahl en ging verder onder de naam Cyan Racing. Onder Volvo sloeg Polestar het pad van elektrisch rijden in.

Nederland als introductieland

Sinds de uitrol van Polestar 2, is elektrisch rijden in sneltreinvaart vooruit gegaan. Met deze productiewagen is Polestar officieel de strijd aangegaan met Tesla. Nederland is één van de voorlopers als het gaat om elektrisch rijden. Zo is ons land een van de eerste introductielanden waarin Polestar 2 is uitgebracht. Mudde Kok helpt graag mee aan deze transitie. Deze wagen, voorzien van lithium-ion accu en voorwielaandrijving, staat te popelen om de weg te betreden. Het is aan u om te bepalen met welk model u onze garage uitrijdt.

Polestar 2 verkrijgbaar bij Mudde Kok

In kleine oplage produceerde Polestar in 2017 hun eerste versie elektrische wagens. Na dit succes werd de Polestar 2 geïntroduceerd in grotere oplage. Deze coupé-achtige sedan is de eerste productiewagen in de Polestar lijn en eenvoudiger verkrijgbaar. Bij Mudde Kok vindt u voornamelijk Polestar 2 occasions op voorraad, in verschillende uitvoeringen. Zo is dit model verkrijgbaar met drie verschillende aandrijvingen:

  • Standard range single motor
  • Long range single motor
  • Long range dual motor

Welk type Polestar 2 het beste aansluit bij uw wensen? Onze adviseur denkt graag met u mee over de mogelijkheden.