Terug

Koopproces

Het koopproces van een auto bestaat uit meerdere stappen. Van inkoop, aankomst en controle tot het maken van foto’s en een proefrit.

Inkoop

Ons netwerk bestaat uit betrouwbare binnen- en buitenlandse kanalen. Daardoor kunnen wij auto’s scherp inkopen en in grote aantallen. Daarnaast ontvangen we veel auto’s op inruil. Zo varieert ons aanbod telkens weer. We vinden het belangrijk om een goede relatie op te bouwen met leveranciers in ons netwerk, maar ook met u. Uw wensen staan centraal.

Aankomst auto’s en controle

Met de grootste zorgvuldigheid ontvangen wij dagelijks nieuwe auto’s. Daarvoor maken we gebruik van diverse transporteurs, die we zelf hebben uitgekozen. Na ontvangst voeren we een technische controle uit op de auto’s. Hierin voeren we enkele basischecks uit op iedere auto. De chauffeur vertrekt pas zodra we akkoord gaan met de juistheid en de staat van de geleverde auto’s. We ontvangen een grote hoeveelheid auto’s in de best denkbare kwaliteit. Daardoor kunt u straks zorgeloos de weg op.

Inname en controle

Een auto komt bij ons niet zomaar in de zaak. We controleren iedere auto die binnenkomt volgens een vaste checklijst. Allereerst doen we dat optisch, waarna we overgaan op een technische controle. Auto’s maken we zoveel als mogelijk weer fabrieksnieuw. Na onze checks maken we een eerste set foto’s om de huidige staat van de auto’s vast te leggen. Hierna gaat de auto naar ons Cleanpark.

Cleanpark

Ons professionele team maakt de binnengekomen auto van binnen en buiten schoon. Het interieur reinigen we volledig, zodat alles weer als nieuw is. De buitenkant poetsen we zoveel mogelijk op. Na een bezoek aan ons Cleanpark, ziet de auto er weer als fabrieksnieuw uit.

Fotostudio

Mudde Kok beschikt over één van de grootste fotostudio’s in Nederland. Hierin maken we ca. 1600 foto’s van een auto, waarmee we een 360 graden beeld creëren. Zo is het vanuit huis of op kantoor mogelijk om auto’s bij ons in hun volledigheid te bekijken. Wel zo handig. Tijdens een shoot maken we in totaal vier fotoreeksen:

 • Met de deuren open
 • Met de deuren gesloten
 • Met de lampen aan
 • Met de lampen uit

Zo krijgt u direct een beeld van de gewenste auto, zonder daarvoor naar ons toe te komen. Interesse? Vraag direct een proefrit aan op de autopagina.

Plaatsing op het internet

Bij Mudde kok werken we met Autodata. Dit systeem helpt ons om auto’s op onze website en verschillende portalen te publiceren. We controleren alle opties op een auto en vinken deze aan. Vervolgens bepalen we een faire prijs voor de auto en lopen we de gemaakte foto’s nogmaals na. Dit alles doen we handmatig, om zo iedere auto secuur te controleren. Foutje tegengekomen? Laat het ons weten. Ook wij blijven mensen, maar wel met een passie.

Proefritten

Op onze gedetailleerde foto’s geven u een duidelijk beeld van onze auto’s. Toch mist er nog één belangrijk element, namelijk gevoel. Het houden van een proefrit is essentieel bij de aankoop van een auto. Bij Mudde Kok bieden we u daarin verschillende mogelijkheden:

Proefrit aan huis

Mooie auto bij Mudde Kok gevonden, maar geen gaatje in uw agenda om ons te bezoeken? Geen zorgen. We komen graag met de gewenste auto bij u langs voor een proefrit. Geef uw behoeften aan ons door en we rijden de auto bij u voor. Voor deze dienst betaalt u helemaal niets.

Proefrit op locatie

Het is mogelijk om een proefrit te rijden in één of meerdere auto’s uit ons assortiment. We rijden ze net zo eenvoudig bij u voor op kantoor of op een andere locatie naar wens. Geef uw behoeften aan ons door en we komen eraan. Voor deze dienst betaalt u helemaal niets.

Proefrit bij ons (Nunspeet)

Een proefrit bij Mudde Kok is laagdrempelig en vrijblijvend. Geef uw wensen aan ons door terwijl u geniet van een kopje koffie. Onze adviseur geeft u uitleg en achtergrondinformatie over de auto. Vervolgens stapt u achter het stuur om de auto zelf te ervaren. Is dit de auto van uw dromen?

Op zoek naar een specifieke auto?

Bent u op zoek naar een specifieke auto die niet bij ons staat? Geef het aan ons door. Mudde Kok beschikt over een groot netwerk, zowel in het binnen- als buitenland. We gaan graag voor u op zoek naar uw droomauto in dit netwerk.

Auto’s importeren

Als particulier is het knap lastig om een auto te importeren. Hulp nodig in dit proces? Bij Mudde Kok hebben we hierin een hoop ervaring. We komen u graag te hulp om u te ontzorgen in het proces. We kunnen uw auto vaak in bulk meenemen, waardoor u een competitieve prijs betaalt. Daarnaast helpen we u onder andere met:

 • Aankopen
 • Transport
 • Bpm afhandeling
 • RDW-keuring

Vervolgens bent u in de toekomst van harte welkom voor alle vormen van service en onderhoud aan deze auto.

Inruilen

Wilt u graag uw auto inruilen bij Mudde Kok? Dan is dat mogelijk. We nemen niet alleen Volvo’s, Land Rovers en Polestars in. Het is mogelijk om vrijwel ieder merk bij ons in te ruilen. Maak duidelijke foto’s van uw in te ruilen auto. Op basis van deze foto’s geven wij op afstand een inruilvoorstel. Vervolgens komt u met uw inruilauto naar ons toe. We nemen de auto onder de loep, vragen naar de onderhoudshistorie en inspecteren de uiterlijke staat. Onze afdeling inkoop bepaalt de waarde van een auto. U bepaalt zelf of u daarmee akkoord gaat.

Tussen aankoop en aflevering

Auto gekocht bij Mudde Kok? Dan wilt u natuurlijk direct wegrijden in uw nieuwe bolide. In principe is dat mogelijk, maar we kunnen de auto ook nog aanpassen op basis van uw wensen. In sommige gevallen duurt het iets langer. En dat is niet geheel zonder reden. Zo hangt het ervan af of uw auto wel of niet over een Nederlands kenteken beschikt.

Auto met Nederlands kenteken

Als de auto al een Nederlands kenteken heeft, gebeurt het volgende na aankoop van uw auto:

 1. Allereerst zetten we de auto apart op een ander terrein
 2. Samen met u stemmen we de afleverdatum af
 3. Krijgt de auto een grijs kenteken? Dan plannen we stappen in om uw auto om te bouwen
 4. We rijden de auto naar ons Cleanpark voor een uitgebreide poetsbeurt
 5. Tenslotte zetten we de auto voor u klaar

Auto met buitenlands kenteken

Als de auto nog geen Nederlands kenteken heeft, gebeurt het volgende na aankoop van uw auto:

 1. We vragen de kentekenprocedure bij de RDW aan
 2. Intussen maken we uw auto rijklaar in onze werkplaats
 3. We monteren de kentekenplaat op de auto
 4. We rijden de auto naar ons Cleanpark voor een uitgebreide poetsbeurt
 5. Tenslotte zetten we de auto voor u klaar

Zet de afleverdatum van uw nieuwe auto alvast rood omcirkeld in uw agenda. Bij Mudde Kok zorgen we ervoor dat uw bolide er tegen die tijd op zijn mooist bijstaat.

Aflevering auto

Gefeliciteerd, uw auto is klaar voor gebruik! Wat moet u precies doen om uw auto op te halen?

 1. We versturen u vooraf een brief met precieze informatie over de aflevering van uw nieuwe auto
 2. Op de afgesproken dag komt u naar onze zaak in Nunspeet
 3. We bieden u graag een kopje koffie aan, waarna we de auto met u bekijken
 4. Vervolgens regelen we de tenaamstelling en vrijwaring van de inruilauto. Meer informatie daarover vindt u hieronder
 5. We geven u de laatste, handige informatie mee over uw auto
 6. U ontvangt van ons een verse moot zalm als bedankje
 7. Eventueel ontvangt u van ons nog een heerlijke kop koffie
 8. U rijdt weg in uw nieuwe auto. Veel plezier gewenst!

Het is ook mogelijk om uw auto aan huis te laten leveren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Tenaamstelling

Zodra u de nieuwe auto komt ophalen, zetten we de auto direct over op uw naam. Mudde Kok is via de RDW bevoegd om auto’s op klantnaam te zetten. Enkele handelingen dient u zelf uit te voeren. Deze leggen we u natuurlijk uit.

Vrijwaren inruilauto

Ruilt u een auto in voor uw nieuwe bolide? We zijn via de RDW ook bevoegd om auto’s op
onze naam te zetten. Daarvoor hebben we het volgende van u nodig:

 • Kentekenpas met documentnummer en de volledige 9-cijferige code. Vrijwaring van een auto is belangrijk bij het overnemen van uw wagen. U draagt het eigendomsrecht van de wagen aan ons over en het biedt ons de mogelijkheid om eventuele, lopende verzekeringen stop te zetten.