Terug

Land Rover

Land Rover is de op een na oudste terreinwagen ter wereld. De grote inspiratiebron voor dit model was Jeep. In 1948 werd de Land Rover voor het eerst gepresenteerd aan de wereld op de Amsterdam International Motor Show, tegenwoordig AutoRAI. Het model werd aangeprezen als The Land Rover for the farmer, the countryman and general industrial use. Daarmee impliceerde men dat deze auto niet alleen geschikt was om mee over de weg te rijden, maar ook over andere terreinen. Het bleek een succes.

Meerdere eigenaren en doeleinden

Land Rover is in de loop der jaren meerdere malen van eigenaar verwisseld. De eerste jaren werd de productie uitgevoerd door Rover en in 1967 werden zij een onderdeel van Leyland Motors Ltd, later British Leyland. In 1986 werd de Rover Group onderdeel van British Aerospace, in 1994 overgenomen door BMW en in 2000 verkocht aan Ford Motor Company.

In 2008 is het bedrijf voor het laatst van eigenaar verwisseld, ditmaal aan het Indiase Tata Motors. Tot op de dag van vandaag staan zij nog aan het roer van Land Rover.
De Land Rover kende in die jaren verschillende doeleinden. Het model is optimaal te gebruiken op verschillende terreinen, waardoor deze ook interessant werd voor bijvoorbeeld het leger. Zo gebruikte het Engelse leger de Land Rover als terreinwagen om mee te nemen onder helikopters. Ook de Nederlandse krijgsmacht heeft lange tijd gebruik gemaakt van Land Rovers.

Niet zomaar een Land Rover

Land Rovers zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Er zijn verschillende modellen die variëren van strakke sportuitvoeringen tot stevige Defenders. Al die modellen dienen andere doeleinden, waardoor er een kleurrijk palet aan Land Rovers het levenslicht zag. Momenteel bestaan de volgende modellen:

  • Defender
  • Discovery
  • Discovery Sport
  • Range Rover
  • Range Rover Sport
  • Range Rover Velar
  • Range Rover Evoque

Veel van deze modellen vindt u terug bij Mudde Kok. Vraag onze adviseur naar de mogelijkheden.

Een mooi consumentenmodel

Naast praktische doeleinden, is de Land Rover ook een mooi consumentenmodel. Dat vinden we bij Mudde Kok ook. Daarom vindt u in onze zaak een uitgebreid assortiment aan verschillende Land Rovers. Deze rijden op benzine, diesel of zijn hybride. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen is er veel mogelijk met onze Land Rovers. Vraag onze adviseurs om advies rondom uw situatie.