Terug
Auto - Muddekok - Onderhoud - Knalpot - 1

Volvo V90

Met de V90 keert een iconische naam terug van het Zweedse automerk Volvo. Bijna 20 jaar hebben we het zonder dit luxueuze ruimtewonder moeten stellen. Toch stonden we niet helemaal droog. Integendeel zelfs. De uiterst succesvolle V70 behoort feitelijk ook tot de voorganger van de V90. Waarom dan de keuze voor de terugkeer van een ‘oude bekende’? Simpel: dat komt door het DNA van de auto. De Premium kwaliteit en uitstraling zijn namelijk van een uitzonderlijk hoog niveau, dat een hoger cijfer meer dan verdiend is. Bovendien wordt het langgerekte luxepaard daarmee rechtstreeks gelieerd aan de Volvo S90: Volvo’s volbloed Luxury limousine. Inderdaad, met een hoofdletter L.

De uitvinders van de ‘Estate’

De Volvo 140, 200-serie, 700-serie, 850 (later V70) en 900-serie (later V90) waren de uitvinders van de ‘Estate’. De hoekige station wagons werden overwegend gebouwd voor volume. Dat betekent letterlijk en figuurlijk maximale ruimte voor evenveel praktisch nut. De rechte carrosserie belijning staat zo niet alleen symbool voor karakter en onderscheid, maar ook voor functioneel gebruik. De modellen blonken uit in doelmatigheid: hoe meer er kon worden vervoerd, hoe beter. Daarmee gaf Volvo een duidelijk signaal af aan alle andere merken die met termen als ‘lifestyle station’ goede sier maakten door zich te verschuilen achter het zogenaamde ‘sportieve’ design van de auto, waardoor deze over minder volume zou beschikken.

Tijden veranderen. Steeds vaker verheffen we vorm boven functie. Het gevolg: de lifestyle wonnen de afgelopen jaren aan terrein. Het antwoord daarop geeft Volvo in de vorm van een nieuwe generatie V90 modellen. Hiermee doet het merk definitief afstand van het rechtlijnige karakter, waarmee Volvo naam maakte in de tweede helft van de vorige eeuw. Is dat erg? Niet als je ziet wat je ervoor terugkrijgt. Namelijk een dynamisch gelijnde station met een herkenbaar Volvo-gezicht en een superieure, eersteklas uitstraling. Dan dé grote verrassing: hij is nog net zo praktisch als zijn voorgangers…

Bij de Volvo V90 is geen centimeter onbenut

Volvo heeft een naam hoog te houden als het gaat om de bouw van compromisloze ruimtewonders. Critici vinden ongetwijfeld hier en daar nog een centimetertje speelruimte, die de fabrikant onbenut heeft gelaten. Tenminste, als het om praktische bruikbaarheid gaat. Functioneel is een Volvo V90 occasion daarentegen tot in detail. Want zijn de centimeters niet ingezet voor het creëren van ruimte, dan wel voor het creëren van stijlvolle luxe. Kortom, deze ‘Estate’ heeft een heel ander soort karakter: Premium. Inclusief alle ruimte voor Zweedse authenticiteit en degelijkheid. Dat moet zelfs de grootst traditionele Volvo-fan aanspreken. Plus daarbij heel veel andere mensen.

Volwaardig, veelzijdig én volumineus

Met de Volvo V90 occasion is de 90-serie compleet. Mudde Kok heeft een groot aanbod Volvo V90 occasions, die compleet op uw smaak in te richten zijn. Wij leveren al onze occasions compleet rijklaar af, zodat u gelijk de weg op kunt. Vrijwel al onze auto’s zijn dealer onderhouden, voorzien van de Nationale Autopas en hebben een ingevuld serviceboekje. Met een premium occasion van Mudde Kok bent u verzekerd van een prachtige auto waar u nog jarenlang rijplezier van heeft.

Neemt u gerust een kijkje in ons ruime aanbod Volvo V90 occasions. Heeft u een vraag of behoefte aan persoonlijk advies? Neem contact met ons op of kom bij ons langs in Nunspeet!