Terug

Volvo V60

In 2016 blies Volvo de naam V90 nieuw leven in. De opvolger van de V70 kreeg er ‘zomaar’ 20 punten bij. De meeste gestrekte estate uit Zweden bleek zijn nieuwe oude naam dubbel en dwars te verdienen dankzij de enorme vooruitgang die het model had geboekt, zowel optisch als technisch. In 2010 maakte ‘kleine’ broer V60 iets soortgelijks door. De auto was ook wezenlijk anders (lees: beter) dan de V50 die hij afloste. De tweede generatie Volvo V60 kon uiteraard niet achterblijven en is qua innovatie en design in hetzelfde spoor als de huidige V90. Behalve met laatstgenoemde, deelt de nieuwe Volvo V60 het flitsende familiegezicht met recente modellen zoals de XC90, S90, XC60 en XC40. Het beste dat de populaire estate te bieden heeft? Het feit dat hij alle sterke punten van zijn familieleden op briljante manier combineert.

Als een magneet op lease rijdend Nederland

De Volvo V60 heeft het kunstje kunnen afkijken van veel aansprekende Zweedse nieuwkomers Tegelijkertijd is het één van de belangrijkste aanvullingen op de volledig opgefriste Volvo line-up. Het merk moest ook wel. Met de eerste generatie V60 hadden de ontwerpers en ingenieurs de lat hoog gelegd. Erg hoog zelfs. De Plug-in Hybrid versie was een regelrecht schot in de roos, zeker voor de – fiscaal gedreven – Nederlandse markt. De 5-cilinder diesel met elektro-ondersteuning werkte als een magneet op zelfrespecterende leaserijders. Zij genoten van premium comfort, kwaliteit, ruimte én uitstraling, met daartegenover een extreem bescheiden bijtelling. Het gevolg: bij de introductie waren de eerste V60’s in ons land in no-time uitverkocht. Ook daarna liep de levertijd al gauw op, aangezien de vraag lange tijd het aanbod oversteeg.

D6 Hybrid maakt plaats voor T8 Twin Engine

Werk aan de winkel voor Volvo om de geweldige kwaliteiten van de eerste generatie te overtreffen. Maar de bouwers flikten het! De nieuwe Volvo V60 is op elk front zijn voorganger een paar stappen voorbij. Wat ons betreft, had hij dan ook best V80 mogen heten. Aan de andere kant: als we zo blijven doortellen, waar eindigt het dan?

Opvallend is dat de hybride-D6, de motor die voor historisch hoge verkoopaantallen op Hollandse bodem zorgde, niet is teruggekeerd op de V60. Des te gelukkiger worden we van de vervangende aandrijflijn: de T8 Twin Engine. De 2-motorige Volvo moest inleveren op cilinderinhoud – van 2,4 naar 2,0 liter – en verruilde de diesel voor een benzine krachtbron. Toch ligt vrijwel niemand daar wakker van. Integendeel: de T8 is er namelijk met een gecombineerd vermogen van 310 pk maar liefst 30 pk op vooruitgegaan. Vergeet vooral ook niet de bijkomende voordelen: lagere wegenbelasting, minder BPM en dus een aantrekkelijke prijsstelling…

De Volvo V60 is dynamischer dan ooit tevoren

Wat ook niet vergeten mag worden, is de rest van het motorenaanbod. Zowel op benzine als diesel gebied is er veel te kiezen. Ongeacht uw voorkeur, de Volvo V60 is altijd schoon, zuinig, krachtig en dynamischer dan ooit tevoren. Een extra sportieve R-Design uitvoering behoort eveneens tot de mogelijkheden. Deze auto moet elke liefhebber van pure Scandinavische power aanspreken!

Ruim aanbod Volvo V60 occasions voor een scherpe prijs

Volvo specialist Mudde Kok heeft door de jaren heen zijn absolute kennis op het gebied van Volvo occasions bewezen. Met een onderscheidende klantbenadering zijn wij de betrouwbare en duurzame partner die u zoekt. Wij hebben een groot aanbod aan Volvo V60 occasions en helpen u graag bij de keuze voor de juiste occasion. Een Volvo V60 occasion is bij Mudde Kok in verschillende varianten verkrijgbaar.

Kiest u voor een luxe Momentum of Inscription uitvoering of gaat u voor de nieuwste variant, de Volvo V60 2019? Het is ook mogelijk om met een Mudde Kok occasion uw steentje aan het milieu bij te dragen. Binnen ons aanbod hebben wij verschillende elektrische auto’s zoals de Volvo V60 hybrid. Kortom voor elk type Volvo V60 occasion bent u bij ons aan het goede adres. Overtuigd van een Volvo V60 occasion? Neem dan contact met ons op. We plannen graag een proefrit voor u in.