×

Volvo | XC90

Een Volvo XC90: al sinds 2003 is het model hét pronkstuk van Volvo, and still going strong. Er zijn maar weinig auto’s die het in zich hebben om 12 jaar lang in vrijwel ongewijzigde vorm de markt te bewerken. Laat staan met succes. De XC90 is er daar één van. De introductie van de eerste volwaardige SUV van Volvo, was een regelrechte schot in de roos. Het merk schreef al gauw geschiedenis met de full-size luxury SUV door prestigieuze titels als “Sport Utility Vehicle of the Year” voor zich op te eisen, uitgeroepen door het Amerikaanse Motor Trend magazine. Tevens wist het model de “North American Car of the Year” award binnen te slepen tijdens het debuutjaar.

Volvo XC90, een wereldwijd succes

Sowieso hebben de Amerikanen de Volvo XC90 hoog zitten. Vanaf het begin is de comfortabele crossover een verkoophit geweest aan de andere kant van de oceaan. Maar ook dichterbij huis weet de ruime Volvo al lange tijd te imponeren. De Europeanen hebben bewezen het robuuste karakter en de praktische bruikbaarheid van de XC90 goed op waarde te schatten. Ook wij Nederlanders vallen als een blok voor de grote familievriend uit Zweden, welke boordevol veiligheidsverhogende vernuftigheden zit en plek biedt aan vijf tot zeven inzittenden. Op het stoere doch stijlvolle design en de pretentieloze uitstraling van een Volvo XC90 occasion raken we bovendien nog lang niet uitgekeken.

Tweede generatie XC90 boordevol technologische innovaties

Eind 2014 kwam er definitief een einde aan het eerste XC90-hoofdstuk. Na 12 jaar trouwe dienst werd het stokje overgedragen aan de tweede generatie, die vol goede moed bezig is om de richting welke zijn voorganger is ingeslagen, op volle kracht voort te zetten. Met als klapstuk de T8 Twin Engine Plug-in Hybrid AWD, goed voor een gecombineerd vermogen van 407 pk en 640 Nm koppel. Dankzij de toepassing van duurzame hybridetechnologie, is de CO2-uitstoot (zeer) beperkt gebleven tot een bescheiden 49 gram per kilometer; waarden waar zelfs de meest uitgeklede V40 met zuinige T2-benzinemotor alleen maar van kan dromen.

Aan de liefhebbers van volledige benzine- en/of dieselaandrijving is eveneens gedacht. Wat betreft die eerste is de XC90 er in twee verschillende smaken: T5 (250 pk) of T6 (310 pk Twincharged). Beide motoren verdelen hun krachten over vier wielen. Op de D4 diesel (190 pk) is AWD optioneel leverbaar. De D5 (235 pk twin-turbo) is er wél standaard mee uitgerust. Alle versies beschikken over een innovatieve 8-traps Geartronic automaat voor optimaal comfort en maximaal rijplezier.

Een premium tweedehands Volvo XC90 bij Mudde & Kok

Als erkend Volvo specialist zijn wij uiteraard een ware fan van alle Volvo occasions. Toch heeft een Volvo XC90 occasion een speciaal plekje in ons hart. De huidige aanvoerder van het SUV-gamma is de eerste Volvo die ontworpen is volgens de nieuwe Zweedse designfilosofie. Als u ervoor kiest om een Volvo XC90 tweedehands aan te schaffen dan verzekerd u zich van een absolute trendsetter. Een Volvo XC90 occasions is de absolute maatstaf in de wereld der luxe SUV’s. Niet voor niets werd de Volvo XC90 in 2017 bekroond tot ‘Zakenauto van het jaar 2017’. Bent u benieuwd naar ons aanbod tweedehands Volvo XC90 occasions? Of wilt u een proefrit maken in één van onze Volvo XC90 occasions? Neem dan contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom op Urk! Ook voor andere occasions uit de Volvo SUV familie kunt u bij ons terecht. Denk hierbij aan de XC40, XC60, XC70.

Beoordelingen van gebruikers

Beoordeling Volvo XC90 - overall

ster volster volster volster volster leeg

Comfort

ster volster volster volster volster half

Betrouwbaarheid

ster volster volster volster volster leeg

Prestaties

ster volster volster volster volster leeg

Kosten

ster volster volster volster halfster leeg