×

Volvo | XC70

De Volvo V70 occasion is het toppunt van Veelzijdigheid, vandaar de hoofdletter ‘V’. Het enige wat er nog aan ontbrak waren terreinkwaliteiten. Volvo gaf hier in 1997 invulling aan met de introductie van de eerste Volvo Cross Country uitvoering, ook wel bekend als Volvo XC70 cross country. Bij de tweede generatie achtte de fabrikant haar offroad uitvoering, na de facelift in 2004, volwaardig genoeg om de typeaanduiding te wijzigen in XC70. Waarmee de stoere estate zich definitief heeft aangesloten bij de rest van de XC-familie.

Van family car naar offroad-ridder

De naamsverandering is in het bijzonder gegrond als we kijken naar het onderscheid dat de XC70 ten opzichte van de V70 te bieden heeft. De ultieme ‘family car’ transformeerde zich in een heuse offroad ridder. Met uiterlijke modificaties als aangedikte bumpers, grotere bodemvrijheid (in totaal 20 centimeter), robuuste beschermstrips onderlangs de portieren en flinke spatbordverbreders als gevolg van een toegenomen spoorbreedte, kan letterlijk en figuurlijk niemand om de derde generatie XC70 heen. Een zogeheten ‘mud plate’ die de motorruimte beschermt tegen opspatten van onder andere modder, benadrukt dat deze Volvo serieus genomen dient te worden wanneer het asfalt wordt verlaten.

Op verharde ondergronden staat de Volvo XC70 occasion uiteraard even goed zijn mannetje. Onderscheidend of niet, de auto is en blijft gebaseerd op een comfortabele en ruime stationwagen. Iets waar inzittenden extra van profiteren tijdens lange ritten over de snelweg. Waar de reis ook naartoe gaat, u komt gegarandeerd onvermoeid aan. Dat is bij andere terreinwagens nog wel eens anders.

Het beste van twee werelden

We zouden dus kunnen zeggen dat een Volvo XC70 occasion het beste van twee werelden biedt. Het is de ideale mix voor wie geregeld veel kilometers maakt, maar tegelijkertijd beslagen ten ijs wil komen als een andere weg wordt ingeslagen. Kortom, de ruimdenkende avonturier die – net als Volvo – graag zijn of haar eigen pad kiest, heeft aan de terrein-proof V70 een uitstekende partner. Voor deze mensen is een versie met 4WD dan ook een absolute must. Anderzijds heeft Volvo rekening gehouden met de doelgroep die doorgaans SUV rijdt, bestaande uit mensen voor wie de auto hoofdzakelijk bestemd is als vervoermiddel voor dagelijks doeleinden, en de off road looks met name voor het visuele aspect gebruiken. Meer dan het functionele deel. Speciaal voor hen zijn er 2WD-uitvoeringen leverbaar. Ongeacht de aandrijving op het aantal wielen, de XC70 wordt aangeboden in zowel benzine als diesel. Op die manier is er altijd een combinatie die aansluit op uw specifieke wensen.

Een Volvo XC70; een unieke occasion

Het is duidelijk dat een Volvo XC70 occasion van Mudde & Kok zich niet eenvoudig in een hokje laat plaatsen. Dat geldt ook voor de gemiddelde Volvo XC70-rijder. Leuke bijkomstigheid is dat geen exemplaar hetzelfde is, aangezien iedereen een andere interpretatie heeft van de ‘perfecte gezins-offroader’. Bij Mudde & Kok bent u verzekerd van een ruim aanbod Volvo occasions. Ons aanbod Volvo XC70 occasions bestaat uit verschillende varianten van de auto. Kiest u voor een Volvo XC70 cross country, Momentum of Summum? Dan profiteert u in alle gevallen van de premium service van Mudde & Kok! Een groot deel van onze occasions hebben nog fabrieksgarantie. Is uw Volvo XC70 occasion jonger dan 15 jaar? Dan profiteert u ook nog eens van de Mudde & Kok basisgarantie. Benieuwd naar ons aanbod Volvo V70 occasions? Of wilt u een proefrit maken? Wij helpen u dan graag persoonlijk verder bij Mudde & Kok in Urk!

Beoordelingen van gebruikers

Beoordeling Volvo XC70 - overall

ster volster volster volster volster leeg

Comfort

ster volster volster volster volster half

Betrouwbaarheid

ster volster volster volster volster leeg

Prestaties

ster volster volster volster volster half

Kosten

ster volster volster volster leegster leeg