×

Volvo | V90

Met de Volvo V90 keert een iconische naam terug van het Zweedse automerk Volvo. Bijna 20 jaar hebben we het zonder het luxueuze ruimtewonder moeten stellen. Toch stonden we niet helemaal droog. Integendeel. De uiterst succesvolle V70 behoort feitelijk immers tot de voorganger van de V90. Waarom dan de keuze voor de terugkeer van een ‘oude bekende’? Simpel: dit zit hem in het DNA van de auto. De Premium kwaliteit en uitstraling zijn namelijk van een dermate hoog niveau, dat een hoger cijfer meer dan verdiend is. Bovendien wordt het langgerekte luxepaard daarmee rechtstreeks gelieerd aan de Volvo S90: Volvo’s volbloed Luxury limousine. Inderdaad, met een hoofdletter L.

De uitvinders van de ‘Estate’

De Volvo 140, 200-serie, 700-serie, 850 (later V70) en 900-serie (later V90) waren de uitvinders van de ‘Estate’. De hoekige station wagons werden overwegend gebouwd voor volume. Dat wil zeggen: letterlijk en figuurlijk maximale ruimte voor evenveel praktisch nut. De rechte carrosserie belijning staat zodoende niet alleen symbool voor karakter en onderscheid, maar zeker ook voor functioneel gebruik. De modellen blonken uit in doelmatigheid: hoe meer er kon worden vervoerd, hoe beter. Daarmee gaf Volvo een duidelijk signaal af aan alle andere merken die met termen als ‘lifestyle station’ goede sier maakten door zich te verschuilen achter het zogenaamde ‘sportieve’ design van de auto, waardoor deze over minder volume zou beschikken.

Tijden veranderen. Steeds vaker wordt vorm boven functie verheven. Het gevolg: de lifestyle stations hebben in de afgelopen jaren terrein gewonnen. Het antwoord daarop heeft Volvo in de vorm van een nieuwe generatie V90’s. Hiermee doet het merk definitief afstand van het rechtlijnige karakter waarmee Volvo naam maakte in de tweede helft van de vorige eeuw. Is dat erg? Niet als je ziet wat je ervoor terugkrijgt: een dynamisch gelijnde station met een herkenbaar Volvo-gezicht en een superieure, eersteklas uitstraling. Dan dé grote verrassing: hij is nog net zo praktisch als zijn voorgangers…

Bij de Volvo V90 is geen centimeter onbenut

Volvo heeft een naam hoog te houden als het gaat om de bouw van compromisloze ruimtewonders. Critici zullen ongetwijfeld nog hier en daar een centimetertje speelruimte vinden die de fabrikant onbenut heeft gelaten. Althans, als het om praktische bruikbaarheid gaat. Functioneel is een Volvo V90 occasion daarentegen tot in detail. Want zijn de centimeters niet ingezet voor het creëren van ruimte, dan wel voor het creëren van stijlvolle luxe. Kortom, deze ‘Estate’ heeft een heel ander soort karakter: een Premium karakter. Inclusief alle ruimte voor Zweedse authenticiteit en degelijkheid. Dat moet zelfs de grootst traditionele Volvo-fan aanspreken. Plus daarbij heel veel andere mensen.

Volvo V90 occasions, volwaardig, veelzijdig én volumineus

Met de Volvo V90 occasion is de 90-serie compleet. Mudde & Kok Automotive heeft een groot aanbod Volvo V90 occasions, die compleet op uw smaak in te richten zijn. Wij leveren al onze occasions compleet rijklaar af, zodat u gelijk de weg op kunt. Vrijwel al onze auto’s zijn dealer onderhouden, voorzien van de Nationale Autopas en hebben een ingevuld service boekje. Met een premium occasion van Mudde & Kok bent u verzekerd van een prachtige auto waar u nog jarenlang rijplezier van heeft. Neemt u gerust een kijkje in ons ruime aanbod Volvo V90 occasions. Heeft u een vraag of behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op of kom gerust langs in onze showroom in Urk!

Beoordelingen van gebruikers

Beoordeling Volvo V90 - overall

ster volster volster volster volster leeg

Comfort

ster volster volster volster volster half

Betrouwbaarheid

ster volster volster volster volster leeg

Prestaties

ster volster volster volster volster leeg

Kosten

ster volster volster volster halfster leeg