×

Volvo | V70

Drie generaties lang was de V70 een vertrouwd gezicht binnen de Volvo-range. Sterker nog, de ruime estate vormt voor velen hét gezicht van Volvo. De Scandinaviërs hebben immers een meer dan 60 jaar durende historie met veelzijdige stationwagens. Van de Amazon in 1966, gevolgd door de 140 in datzelfde jaar, de 240 in 1974 en de 850 in 1991. De V70, met de ‘V’ van ‘Versatility’ (Engels voor ‘veelzijdigheid’), gaat mee sinds 1999 en hield het in totaal 17 jaar vol. Feitelijk was het model al die tijd dus een één op één afspiegeling van het merk en diens indrukwekkende historie met stationwagens. Opvolger V90 moet dat nog waar zien te maken.

Rechtlijnig karakter biedt ruimte voor verandering

Eén van de sterke punten van één van onze Volvo V70 occasions is het kenmerkende design. De extreem rechthoekige belijning mag dan in de loop der jaren subtiel zijn afgerond, het profiel van de oer-estate is nog altijd duidelijk zichtbaar. Generatie 1 was een voorzichtige evolutie van voorganger 850. De veranderingen in 2000 waren een stuk revolutionairder: de ‘schouders’ in de carrosserie, die vanaf de voorste schermen helemaal onder de zijruiten doorlopen en optisch eindigen in de achterlichten waardoor hierin een soort knik ontstaat (sindsdien een handelsmerk van Volvo), demonstreren dat de fabrikant minstens zo rechtlijnig is van karakter als diens modellen. Tegelijkertijd liet Volvo doorschemeren heel goed in staat te zijn om mee te gaan met de tijd. Op geheel eigen wijze, dat dan weer wel.

Verdere barstjes in het aloude hoekige concept, ontstonden bij de derde generatie V70. Desondanks is het model eerder een evolutie dan een revolutie; de estate toont zich nog immer een waarachtige pakezel, waarbij ruimte en comfort zwaarder wegen dan dynamiek en aerodynamica. Het moderne, verder verfijnde koetswerk maakt dat de laatste V70 ‘vriendelijker’ oogt en daarmee toegankelijker is voor een breder publiek. Bijkomend voordeel is dat men het er niet aan af zag dat de auto maar liefst 11 centimeter in lengte was gegroeid. Minder karakteristiek? Dat is generatie 3 zeker niet. Want ook deze Volvo herkent u uit duizenden.

Politie-proof power

Gedurende de jaren ontpopte de V70 zich als de ideale partner voor de onvervalste familieman. Daarnaast was het model erg gewild onder zakelijke rijders, alsmede bij de KLPD. De V70 heeft namelijk nóg een troef in handen: een krachtig motorenpalet. Volvo verklaarde zich niet te willen mengen in de pk-strijd die de Duitse opponenten met elkaar onderling voerden, inclusief bijbehorende opzichtige uitrusting. In plaats daarvan kozen de Zweden voor ingetogen power, met de 304 pk sterke vierwielaangedreven T6 en 215 pk sterke 5-cilinder D5 diesel als aanvoerders. Een dienstauto in een dergelijke uitvoering zorgde ervoor dat de politie tamelijk ongezien de achtervolging kon inzetten. Derhalve waren ze menig asfalt piraat al snel de baas.

De Volvo V70 occasions van Mudde & Kok

Bij Mudde Kok hebben we nooit onder stoelen of banken gestoken een groot fan te zijn van de Volvo V70 occasion. De Volvo V70 occasion is één brok karakter en doet, hoe fijn geslepen ook, ons denken aan vervlogen tijden. De scherpe randjes zijn gaandeweg afgebrokkeld, echter de ziel van de compromisloze estate is altijd gebleven. Bent u op zoek naar een Volvo V70 occasion? Dan bent u bij Mudde & Kok aan het goede adres. Wij leveren uitsluitend occasions tegen topkwaliteit, met de service die u van ons gewend bent. De combinatie van kwaliteit en service is het grote geheim van Mudde & Kok. Bent u benieuwd naar ons aanbod Volvo V70 occasions? Of bent u op zoek naar een andere Volvo occasion? Kijk dan gerust in ons complete aanbod of neem contact met ons op. Wij helpen u dan graag verder in de zoektocht naar de perfecte occasion voor u!

Beoordelingen van gebruikers

Beoordeling Volvo V70 - overall

ster volster volster volster volster leeg

Comfort

ster volster volster volster volster half

Betrouwbaarheid

ster volster volster volster volster leeg

Prestaties

ster volster volster volster volster leeg

Kosten

ster volster volster volster halfster leeg

Bekijk hieronder een selectie van onze tweedehands Volvo V70 modellen of bekijk het complete aanbod Volvo V70 occasions.