×

Volvo | V50

Net als de Volvo S40 MkII is de Volvo V50 gemaakt van 2004 t/m 2012. Een populaire station, maar nauwelijks groter dan een sedan. De Volvo V50 heeft een goed weggedrag en stuurt direct. Daardoor was hij ook populair bij de politie. Vooral de uitvoering met de T5 motor maakt van deze V50 een wolf in schaapskleren.

Omschrijving V50

Deze compacte station heeft zowel voordelen als nadelen. Hij oogt stoer en dynamisch en rijdt heerlijk. Uiteraard heb je wat meer opbergruimte, maar door het compacte design mis je als volwassene wat beenruimte achterin. Vanaf 2010 was de V50 populair bij zakelijke rijders in verband met het lagere bijtellingstarief.

Verkrijgbare motoren in de V50

Aangezien de Volvo V50 technisch identiek is aan de S40 MkII kun je ook kiezen uit dezelfde motoren. Dus dat betekend keuze uit 15 motoren in de loop van de jaren. Het motoren aanbod loopt van een 1.6 diesel (met of zonder DRIVe met start/stop functie) tot een 220 pk sterke T5 motor (230 pk vanaf 2007).

Verschillende uitvoeringen V50

De Volvo V50 is in 3 uitvoeringen uitgebracht. De Kinetic, Momentum en de Summum. Uiteraard zijn er binnen deze uitvoeringen weer genoeg keuzes te maken. Bijvoorbeeld de S/S Limited Edition.

Beoordelingen van gebruikers

Beoordeling Volvo V50 - overall

ster volster volster volster volster leeg

Comfort

ster volster volster volster volster half

Betrouwbaarheid

ster volster volster volster volster leeg

Prestaties

ster volster volster volster volster leeg

Kosten

ster volster volster volster halfster leeg