×

Volvo | V40

Alleen de doorgewinterde autokenner moet bij het horen vallen van de naam V40 misschien nog denken aan de estate uit de periode 1995-2004. Elke andere sterveling zal meteen de koppeling maken met de vlotte hatchback zoals we de V40 nu kennen. Was de eerste Volvo die deze naam droeg nog gebaseerd op een ander type (de S40, een compacte sedan), de V40 zoals die sinds 2012 op de markt is, is een geheel op zichzelf staand model. Een model zó sterk, dat hij zijn voorganger – die eigenlijk geen voorganger is, spontaan doet vergeten. Sterker nog, uiteindelijk verving hij óók de V50 én C30. Dat de auto niet langer in Nederland wordt gebouwd, maar (onder andere) in Gent, vergeven we hem zonder aarzeling.

Innovatieve publiekslieveling

De V40 is vanaf het begin een heuse publiekslieveling. Er zijn maar weinig mensen die het sportieve lijnenspel van de compacte 5-deurs Volvo niet kunnen waarderen. Geheel terecht natuurlijk, want aan het attractieve design kunnen Duitse concurrenten een puntje zuigen. Om deze ook in de toekomst het hoofd te kunnen blijven bieden, voorzag Volvo de V40 in 2016 van een update. Meest ‘opvallende’ verandering zijn de gemodificeerde koplampunits. De basis bleef echter behouden. Wat moet je ook, als het origineel zo perfect blijkt te zijn?

Daarover gesproken: bij de pre-facelift in 2012 nam Volvo al afstand van het analoge dashboard. Het elektronische scherm projecteert analoge klokken in het instrumentenpaneel, waarmee de V40 zijn tijd ver vooruit was. Leuk detail is de automatische aanpassing van het dashboard, zodra de sportmodus wordt ingeschakeld.

De V40 rijdt zoals hij eruit ziet: overwegend dynamisch en sportief. De ruimte die Volvo biedt aan frivoliteit in het ontwerp, eist wel zijn tol achter de voorste twee stoelen. Het gaat ons te ver om de auto krap te noemen, maar andere Volvo-interieurs zijn beduidend groter. Aan de andere kant missen die natuurlijk weer het speelse karakter van hun jeugdige broertje. Het is maar goed dat wij niet voor de keuze staan…

De allereerste met een voetgangersairbag

Op meerdere fronten toont de V40 zich de ‘eigenwijze outsider’ uit de Volvo-familie. Iets wat vele leaserijders kunnen waarderen, getuige de enorme belangstelling onder zakelijke gebruikers. Eigenwijs of niet, de compactste Volvo heeft iets ‘aaibaars’ over zich en is onderaan de streep evengoed een échte Volvo. De V40 is namelijk de allereerste serie productieauto die standaard werd uitgerust met een voetgangersairbag. De Zweden hebben dus niet alleen het beste met de inzittenden voor, maar wil ook omstanders zoveel mogelijk behoeden voor (ernstig) letsel. Dat siert ze.

Een Volvo V40 occasion voor iedereen

De Benjamin uit het huidige Volvo-gamma wil qua kwaliteit, afwerking, uitrusting en motorisering evenmin onderdoen voor de grotere modellen. De V40 beschikt over mooie materialen, veel luxe en fijne krachtbronnen; zowel benzine als diesel, met 4 én 5 cilinders. De opgehoogde, stoere en extra robuust ogende Cross Country, maakt het aanbod compleet. Bent u op zoek naar een tweedehands Volvo V40? Dan helpt Mudde Kok u graag verder. Al onze Volvo V40 occasions zijn van absolute topkwaliteit en u profiteert uiteraard ook van de excellente Mudde & Kok service. Dagelijks vullen wij ons aanbod met Volvo V40 occasions aan. Op deze manier is er altijd een tweedehands Volvo V40 die perfect bij u past. Binnen ons brede assortiment heeft u de keuze uit verschillende Volvo V40 occasions. Een Volvo V40 uit 2019 behoort tot de mogelijkheden, maar ook hebben wij de beschikking tot de Volvo V40 Cross Country of Momentum uitvoering.

Heeft u hulp nodig bij de keuze voor uw tweedehands Volvo V40 of benieuwd naar ons aanbod Volvo V40 occasions? Neem dan contact met ons op of neem een kijkje in ons complete aanbod Volvo V40 occasions.

Beoordelingen van gebruikers

Beoordeling Volvo V40 - overall

ster volster volster volster volster leeg

Comfort

ster volster volster volster volster half

Betrouwbaarheid

ster volster volster volster volster leeg

Prestaties

ster volster volster volster volster leeg

Kosten

ster volster volster volster volster leeg