×

Grijs Kenteken rijden krijgt kleur met Mudde Kok

Zakelijk voor de dag komen kan op twee manieren worden geïnterpreteerd. Volgens de fiscus moet een bedrijfsauto, ook wel ‘grijs kenteken’ genoemd, namelijk aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor een reeks fiscale voordelen. Aan de andere kant wil het oog natuurlijk ook wat. Een representatieve auto weerspiegelt immers de uitstraling en het succes van uw bedrijf. Een auto als de Volvo XC60 of XC90 bijvoorbeeld.

Komt dat even goed uit. De stijlvolle premium SUV’s uit Zweden zijn volledig geschikt bevonden om te worden omgebouwd naar een volwaardige bedrijfsauto. Dat wil zeggen: volgens de officiële richtlijnen, mét behoud van de aantrekkelijke, zakelijke stijl waarom de auto bekend staat. U zou spontaan een bezoek aan de Kamer van Koophandel wagen…

Grijs kenteken auto kopen

Alle lusten, minder lasten

Ons advies: doe dat vooral, want u heeft een BTW-nummer nodig om te kunnen aantonen dat u ondernemer bent en daardoor recht heeft op belastingaftrek. Zelfstandigen die de Volvo XC60 of XC90 voor zakelijke doeleinden gebruiken (minimaal 10% van de jaarlijks gereden kilometers), kunnen onder andere rekenen op teruggave van de BPM en een reductie van de motorrijtuigenbelasting.

Behalve dat de XC60 of XC90 op grijs kenteken het met minder zitplaatsen moeten stellen (alleen de eerste rij blijft overeind), is het model niet te onderscheiden van de versies op geel kenteken. Dat is goed nieuws voor de ondernemer die veel waarde hecht aan luxe, comfort en vormgeving, maar meestal alleen of met maximaal één passagier in de auto zit.

Als u als ondernemer een nieuwe bedrijfsauto koopt, dan hoeft u in de regel geen BPM te betalen. De fiscus volgt u vijf jaar, als u in deze periode de auto verkoopt aan een particulier, dan moet alsnog de BPM voldaan worden. Na deze vijf jaar geldt dat niet meer.

Beleef de Volvo XC60 of XC90 op grijs op Urk

Om de zakelijke rijder nog verder tegemoet te komen, hebben we bij Mudde Kok regelmatig XC60’s en XC90’s met grijs kenteken voorradig. Zo hoeft u nooit een voorstelling proberen te maken van hoe de auto zou zijn met minder stoelen en meer laadruimte. U kunt het immers één op één beleven. Als ondernemers onder elkaar, begrijpen we dat dat nét het verschil kan maken.

Meer weten over grijs kenteken rijden?

Neem contact op met één van onze adviseurs. Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer 0527 – 68 33 88 of kom langs voor een vrijblijvend gesprek. Wij helpen u graag op pad!

Ons aanbod Grijs Kenteken auto’s

Bent u op zoek naar een auto op grijs kenteken? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod, voor ondernemers fiscaal aantrekkelijke, Volvo XC60 en XC90 met grijs kenteken.

Bekijk grijs kenteken auto's

10 gratis aankooptips

De aanschaf van een tweedehands auto heeft vele voordelen. Mudde Kok geeft u 10 praktische tips om rekening mee te houden bij aanschaf van een gebruikte auto.

Download PDF